Over Ace Photography

Get to know me

HI, ACE HIER

Mijn naam is Ace (of eigenlijk Ees), woonachtig in het mooie Hurwenen. Een klein dorpje in de Bommelerwaard, waar de Maas en Waal bijna samenkomen. Hier woon ik samen met mijn partner Richard, Tom de (opa)kat en onze jongste telg, Bob de hond. Vanuit Hurwenen rij ik het hele land door om mensen te fotograferen of ontvang ik ze bij mij thuis in mijn thuisstudio.

MIJN EIGEN CREATIEVE WERELD

Toen ik nog een kind was, speelde ik altijd heel graag. Ik speelde altijd graag in een fantasie wereld. We speelde winkeltje op onze slaapkamers, haalde alle kleding uit de kast in legde dit in de rekken (lees bed), ons bureau was de kassa en als de winkel dicht ging, dan gingen we bij elkaar op de koffie. Of Modellenbureautje. We knipten uit oude tijdschriften foto's van modellen om zo onze portfolio te maken. Uiteraard was ik zelf het beste model :). En samen met mijn zus liep ik modeshows. 

Uiteindelijk belande ik echt op een podium en doe ik het podium werk nog hele graag. Zingen, dansen, acteer, mensen vermaken. Heerlijk om te doen en mensen te kunnen ontroeren, laten lachen, etc.

Als entertainer, zanger & acteur heb ik heel veel mooie en creatieve dingen mogen doen, maar toch miste er iets. Je bent altijd bezig met het uitvoeren van ideeën van een ander creatief brein. En hoe leuk het ook is om een ander zijn of haar ideeën tot leven te laten komen, er was altijd iets in me wat niet de voldoening gaf die ik dacht te krijgen. Tot ik in aanraking kwam met een camera! Mijn eigen creativiteit kon doen wat het wilde, een eigen uitlaatklep.

Ace Photography Fina Art Zelfportret Ace in tule

Fotografie heeft me altijd aangetrokken, maar door mijn werk in de entertainmentwereld, heb ik nooit de tijd gevonden om me rustig in de fotografie te verdiepen. 

Tot de pandemie losbrak en ik ineens zeeën van tijd had. De ruimte die ik hierdoor kreeg heb ik gepakt om mezelf te ontwikkelen in de wereld van de fotografie. Wat is fotografie? Hoe werkt een camera? Welke soort fotografie past mij of beter gezegd, vind ik leuk? Wat is mijn stijl? Er is zoveel om te ontdekken en uit te zoeken…

Inmiddels heeft mijn werk in de entertainment, voor een gedeelte, plaats gemaakt voor fotografie. Met de nieuwe liefde voor fotograferen, heeft mijn creatieve brein weer een heel nieuw impuls gekregen. Een andere kijk op de wereld, die ik hiermee de kans geef om verder te ontwikkelen. De energie en voldoening die ik krijg van een mooi beeld van een enthousiast en blije klant kan nergens tegen op.  

Samen met mijn Nikon camera en mijn studioverlichting, bouw ik mijn huiskamer om tot studio en maak ik mooie zachte, fijne, donkere beelden, die perfect zijn voor aan de muur. Met het schilderachtige effect een echte eyecatcher om aan de muur te hebben hangen en de wereld te kunnen laten. 

Met de garantie dat ik mezelf tot het uiterste inspan om het perfecte beeld te creëren, met het juiste gevoel en intentie, waar de persoon op beeld helemaal tot zijn of haar recht komt, zie ik je graag een keer voor mijn lens!

Ace Photography NL portrait zelfportret  Fine Art

Bij Ace Photography bieden we unieke kunstwerken voor aan de muur aan, die jouw huis of kantoor transformeren. Alle kunstwerken worden met zorg gemaakt en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Bekijk mijn kunstwerken en geef jouw ruimte een persoonlijke touch! Ga naar de Art Shop.

Ace Photography NL Fine Art Portret "omarm jezelf" man in korset met parels

Persoonlijke Werkwijze

Voordat de shoot plaats vindt, vind ik het prettig om vooraf persoonlijk contact te hebben. In dit telefonisch gesprek leren we elkaar een beetje kennen en bespreken we de ideeën van de komende shoot. Hier kun je evt. persoonlijke voorkeuren uitspreken m.b.t. de foto's. 

Samen kijken we ook naar kleding die geschikt is voor de portretten. Uiteraard mag je gebruik maken van de kleding die ik beschikbaar heb in mijn fotografie client closet. De dag van de shoot nemen we lekker de tijd en starten met een kop koffie of thee en iets lekkers. We bespreken hier alles nog een keer rustig door zodat je relaxt de shoot in gaat. 
Gedurende de shoot zal ik je helpen met het vinden van de juiste poses en houdingen. Uiteraard krijg je tussen door te zien wat we samen aan het maken zijn (mijn ervaring heeft me geleerd dat ik mijn enthousiasme niet kan verbergen).
Na de shoot bekijk ik de beelden en maak ik een selectie van de geschoten beelden. De selectie zal ik behandelen met een Fien Art retouche, zodat oneffenheden en foutjes er uit gehaald zijn. 
na ongeveer twee weken geef ik de bestanden vrij in een online galerij. Hier kun jij dan je foto's uitkiezen en downloaden.

Wanneer je de foto's uitgezocht hebt, kunnen we samen kijken of je de foto's afgedrukt wilt hebben. Dit kan in een mooi boek of misschien een gave print voor aan de muur. Er zijn verschillende optie om uit te kiezen. Ik werk samen met een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in het afdrukken van foto's.